Roeien met collega’s is gezond!

Dat sporten gezond is weet iedereen. Dat met collega’s sporten gezond is voor het bedrijf, is nieuw: het zou blijken uit recente onderzoeken. De media vertellen ons vandaag de dag dan ook dat we meer zouden moeten sporten met onze collega’s (liefst na het werk). De dagelijkse dingen die ons op een werkdag zoal bezig houden zouden ons dan beter afgaan. Niet alleen omdat we fitter zijn maar ook omdat dit buitenwerkse collegiale contact ons kennelijk aanzet om dingen anders op te lossen, of omdat we bereid zijn in oplossingen meer energie te steken.

Om welke sport het dan wel gaat wordt doorgaans niet vermeld. Wij, roeiliefhebbers, weten natuurlijk dat dit met name de roeisport betreft. Zeker het roeien in ploegen en al helemaal het roeien in achten.

Wij durven niet uit te rekenen wat er met een evenement als de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta gebeurt als naar aanleiding van deze berichtgeving ineens alle zichzelf respecterende bedrijven in Nederland een acht op het water brengen. Races gedurende een maand? Het hele jaar door racen tegen je grootste concurrent? Targets en KPI’s op gewonnen wedstrijden? De toekomst zal het ons leren.

Trainen met collega’s

Heb je een team en jullie willen graag een aantal keer trainen dan zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Jullie zijn al bekend bij een roeivereniging en regelen daar zelf trainingsfaciliteiten.
  • Een volledig bedrijfslidmaatschap bij een roeivereniging. Willen jullie weten welke vereniging in de buurt van jullie bedrijf bedrijfsroeien faciliteert? Neem dan contact met ons op via vanoordbedrijvenregatta(at)gmail.com voor meer informatie.

Trainingspakket

  • Een bedrijfsroeipakket bij Nautilus voor de periode april – juli 2019. Dit pakket kost € 900,-voor een ploeg van acht en € 600,- voor een ploeg van vier en bestaat uit 10 trainingen en deelname aan de regatta.
  • Alleen deelname op de dag van de regatta zelf (zonder trainings/instructie-avonden) kost €200,- voor een ploeg van acht en € 125,- voor een ploeg van vier.
  • Er wordt getraind op de bedrijfsroeiavonden bij Nautilus. Als jullie genoeg roeiers hebben, dan vullen jullie een boot met je eigen collega’s. Als jullie niet genoeg roeiers hebben, kunnen jullie eventueel combineren met andere bedrijven die ook op deze avond trainen. Hierbij kunnen jullie gebruik maken van het materiaal en de faciliteiten van Nautilus.
  • Op verzoek is een roeiclinic mogelijk voor werknemers die nog niet kunnen roeien, maar het graag een keer willen proberen.
  • Mogelijkheid om deel te nemen aan de Damenregatta en Harboursprints (kosten voor deelname niet inbegrepen, extra trainingen in overleg)